Mitmekülgne NO-kontaktor

Mitmekülgne NO-kontaktor

posted in: Uudised | 0

München, 10. märts 2021: Enamikus kaasaegsetes rakendustes kasutatakse kontaktoreid ja muid elektromehaanilisi jaotusseadmeid ainult hädaseiskamise korral. Tavarežiimis teostab lülitamist jõuelektroonika. Kontaktorid vastutavad ainult galvaanilise isolatsiooni eest ja peavad koormuse all töötama ainult hädaolukordades, st väga rasketes tingimustes.
Rikke korral peab kontaktor kandma võimsaid voolusid ja võib-olla peab olema võimeline neid lahti ühendama. Tüüpilised rakendused hõlmavad akutoitega sõidukeid nagu elektribussid, elektrilised raskeveokid, elektriautod, elektriautod või kahveltõstukid, samuti juhita transpordisüsteeme logistikarakendustes. Kontaktoreid kasutatakse ka akuhaldussüsteemide jaoks akude salvestussüsteemides, laadimisjaamades, inverterites ning mootori või aku testimissüsteemides. Kontaktorid peavad vastama nõutavatele elektrilistele parameetritele, olles samas võimalikult kompaktsed ja energiasäästlikud.
Parandatud omadustega õhukontaktorid
Schaltbau C300 seerias on kontaktorid, mis sobivad ideaalselt paljude kaasaegsete rakenduste jaoks. Selle seeria uusim kontaktor on C320 – NO-kontaktor nimipingepingega 1500 V alalisvoolu ja pideva termilise vooluga 1000 A. Eriti kompaktse õhukontaktori mõõtmed on vaid 190 mm x 166 mm x 79 mm. Seetõttu on see umbes 30% väiksem ja 30% kergem kui eelmistel õhukontaktoritel. Neil on märkimisväärseid eeliseid eelkõige mobiilirakenduste jaoks, näiteks akutoitega sõidukites.
C320 on varustatud elektroonilise majanduse ahelaga, millel on palju eeliseid:
Töötamise ajal on kontaktoril väga madal hoidevõime tänu väga suurtele kontaktrõhu jõududele ja sellest tulenevatele madalatele kontaktitakistustele põhikontaktide kaudu. See on vaid 8 W – ainult umbes 50% teiste turul olevate kontaktorite vajalikust võimsusest. Need on väga energiasäästlikud, mis on eriti oluline akutoitega elektrisõidukite puhul. Tänu C320 kõrgetele kontaktrõhu jõududele on kontakttakistus ja temperatuuri tõus väga madal. Kõrged kontaktrõhu jõud võimaldavad ka suurt nimilülituse lülitusvõimet 4000 A ja väga suurt lühiajalist voolutugevust 5000 A 1 s jooksul. Need väärtused erinevad oluliselt selles toimivusklassi turul kehtestatud seadmetest. C320 lülitusvõimsus – 1500 V ja 800 A – on väikese induktiivse koormusega väga kõrge. Nende suurepäraste jõudlusnäitajate põhjal vastab seade silmapaistvatele ohutusstandarditele.
Ideaalne elektromobiilsete rakenduste jaoks
C320 töötab kahesuunaliselt – see tähendab, et saab koormused mõlemas praeguses suunas piiranguteta lahti ühendada. Kahesuunaline on oluline kõigi rakenduste jaoks, kus vool võib liikuda mõlemas suunas. Näiteks akude laadimine ja tühjendamine või pidurdusenergia taastamine elektromobiilsetes rakendustes. Kontaktor vastab nii tööstuslike rakenduste kontaktorite EN60947-4-1 kui ka raudteel kasutatavate EN60077-1 standarditele. See pakub vastavalt ISO16750-3 standardile autosektorile üliolulist põrutus- ja vibratsioonikindlust.