Keskkonna- ja energiahaldus skleemeri rühmas.

posted in: Uudised | 0
  1. juuli 2018

Intervjuu Schlemmeri kontserni tegevjuhi ja presidendi Josef Minsteriga

Mr Minster, mida keskkonna- ja energiahaldus tähendab Schlemmeri rühma jaoks?

Me võtame keskkonna- ja energiahalduse küsimuse väga tõsiselt ja näeme end tehnoloogiaettevõttena, kes on võtnud endale eriti kohusetundliku lähenemise loodusele. Keskkonnakaitse on seotud kogu meie ettevõtte tegevusega, alustades materjalide valikust ja tootearendusest. Täpsemalt, see tähendab, et me toetume keskkonnasõbralikele tootmisprotsessidele, ringlussevõtu aspektidele ja energiasäästlikele tehnoloogiatele – igal meie tootmispiirkondadel kogu maailmas.

Kui Schlemmeri grupis on oluline keskkonnateadlikkus?

Jätkusuutlikkus on meie ettevõtte kultuuri lahutamatu osa. See kajastub ka meie sertifikaatides: alates 2002. aastast oleme sertifitseerinud rahvusvahelisele standardile ISO 14001 ja alates 2014. aastast ISO 50001-ni, samuti mitmesugused energiaauditid. Meie sertifikaatide ning Schlemmer Process Managementi (SPM) ja meie sertifitseeritud keskkonnajuhtimissüsteemi DIN EN ISO 14001 sertifitseerimise ja eduka kasutuselevõtu ning hoolduse all rõhutame Schlemmeri keskkonnakaitse tähtsust.

Meie tegevust ja meie ärikultuuri iseloomustavad ka vastutustundlik koostöö ja vastastikune austus, mis on igas mõttes esmatähtis sammas – ka meie suhtlemisel meie keskkonnaga.

Milliseid keskkonnasõbralikke tegevusi rakendab Schlemmeri rühm?

Me pöörame erilist tähelepanu asjaolule, et materjale valides arvestatakse juba jätkusuutlikkusega. Sellepärast kasutame tootmises regranulaate. Need on taaskasutatavad plastmassid, mis toodetakse tootmisprotsessis. Need regranulates töötavad koos klientidega vastavalt nõudmisele ja tarnija. Võrreldes uue materjaliga on regranulate’i kvaliteet, töötlemine, pakkimine ja logistika samaväärsed. Lisaks aitavad nad lõpptoodete elutsükli positiivsemat hindamist. Aastal 2017 oli regranulates 17 protsenti ja trend kasvab. 2018. aastal säästaksime regranulate kasutamisest 15 000 tonni CO2. See tähendab, et neutraliseerime 7500 autot, mis reisivad 15 000 km aastas.

Pöörame erilist tähelepanu ka tootmise jätkusuutlikele tehnoloogiatele, näiteks MuCell® protsess. See on väljakujunenud süstimise vormimisprotsess täpsete sobivate plastkomponentide tootmiseks, mis põhinevad mikrokiibulist vahtkummist. Selle meetodi erilised eelised hõlmavad materjalikadude ja komponentide kaalu vähenemist kuni kümne protsendi võrra, kusjuures materjalide omadused on püsivad või paranenud. Komponentide suurim püsivus viib lõpuks toodete eluea juurde.

Meie Luma-Teci ühisettevõte keskendub energiaallikate optimeerimisele varaliste masinate ja seadmete väljatöötamisel. Näiteks 60-protsendine energiasääst on saavutatud esimesest kuni kolmanda põlvkonna termoplaatide väljatöötamiseni.

Lisaks püüame järjekindlalt kasutada kasutatud materjalide optimeerimist (nt jäätmete vähendamine) ja rakendada oma toodete valmistamiseks energiatõhusaid seadmeid.

Kõige keskkonnasõbralikuma tootmise saavutamiseks võetavad meetmed on muidugi loomulik, kuid meie eesmärk on tõsta kõigi töötajate keskkonnateadlikkust. Näiteks avaldatakse intranetis praktilisi keskkonnaalaseid näpunäiteid ja töötajad julgustatakse olema keskkonnasõbralikud igapäevaelus.

Oleme veendunud, et jätkusuutlik äri tagab meie ettevõtte tuleviku. Seepärast on loogiline, et jätkusuutlikkus on Schlemmeri rühma põhielemus.

Kuidas on keskkonnajuhtimise eesmärgid juhitud ja ellu viidud?

Kindlaksmääratud keskkonnaeesmärkide saavutamiseks ja keskkonnakaitsemeetmete rakendamiseks moodustati otseselt allhange juhtimisotsuste tegemisel keskne keskkonnajuhtimisrühm. See põhimeeskond koosneb erinevate valdkondade spetsialistidest. Nad käsitlevad juhtimissüsteemi kõiki ülesandeid ja vastutavad meetmete jälgimise ja jälgimise eest.

See tagab meie keskkonnaeesmärkide pideva järgimise ja meie tegevuse keskkonnakaitse paranemise