Weidmüller teenib 2020. aastal müüki 792 miljonit eurot eriti keerulises turukeskkonnas

posted in: Uudised | 0

Detmold, 12. aprill 2021. Weidmülleri kontsern vaatab tagasi sündmusterohkele 2020. majandusaastale ja on rahul koroonaviiruse aasta tulemusega. Weidmülleri käive oli 2020. aastal 792 miljonit eurot. See on 4,5 protsenti vähem kui eelmisel aastal. “Koroonaviiruse pandeemia ja sulgemise põhjustatud majanduslanguse valguses oleme vaatamata keerukatele üldtingimustele tulemusega üsna rahul,” selgitab tehnoloogiajuht ja juhatuse esindaja Volker Bibelhausen.
Kui Weidmüller suutis 2019. aastal endiselt trendi lüüa ja veidi kasvada, siis 2020. aastaks oodatav taastumine ei realiseerunud. Vastupidi, stabiilsest majandusolukorrast polnud juttugi ja pandeemia tõi kaasa olulise ülemaailmse languse. “Langus on siin peamiselt tingitud nii masinaehituse kui ka nõrga nafta- ja gaasiäri majanduslikust olukorrast,” lisab dr Timo Berger, turundus- ja müügidirektor. “Koronaviiruse kriis on siin ka oma mõju avaldanud.” Kui Euroopa ja Ameerika turud elavnesid alles aasta teisel poolel, siis Weidmülleri äritegevust toetas esimesel poolaastal eelkõige Hiina turu kiire taastumine. Selle taga oli suur nõudlus elektroonika ja automaatikatoodete ning tööstuslike Etherneti komponentide järele. Seevastu seadmete ühendamise tehnoloogia ja juhtimiskapi komponentide segmendid olid eelmise aastaga võrreldes madalamad.
Weidmüller registreeris kahekohalise kasvu eelkõige automatiseerimistoodete segmendis. “Meie kliendid kinnitavad meile siin, et pakume oma automaatikaportfelli ja IIoT komponentidega turule õigeid lahendusi,” on Bibelhausenil hea meel teatada. Weidmüller suutis ka taastuvenergia valdkonnas kasu saada, näiteks eelmisel aastal registreeriti tuuleenergias kahekohaline kasv.
Investeeringud teadus- ja arendustegevusse
51 miljoni euroga investeeris Weidmüller 2020. aastal rohkem kui 6,5 protsenti oma müügist uurimis- ja arendustegevusse. Samal ajal algatab Weidmüller ettevõtte ajaloo suurima üksikuinvesteeringu, investeerides seeläbi Detmoldil asuva perekonna tulevikku. kuuluv ettevõte. Eisenachist kaugele ehitatakse uut logistikakeskust. Ehitustööd on käinud alates 2020. aasta sügisest ja nende valmimine on kavandatud aastaks 2022. “Selle investeeringuga kahekohalistes miljonites paneb pereettevõte suuna edasiseks kasvuks ja klienditeeninduse pakkumiseks laevanduse valdkonnas”, ütleb ta. Finantsdirektor André Sombecki veendunult.
Elektroonikaspetsialist laiendab pidevalt oma portfelli tööstusliku asjade Interneti valdkonnas – lahenduste abil andmete omandamiseks, edastamiseks, töötlemiseks ja visualiseerimiseks ning nende analüüsimiseks. Digitaliseerimisprotsesside laienemine on koroonaviiruse kriisi ajal tööstuses märkimisväärselt suurenenud. “Seda näeme ka arvukates päringutes meie tööstuse Interneti-komponentide ja masinõppe tööriista AutoML kohta. Nende lahendustega toetame kliente nende protsesside ja süsteemide pilvevõimaluste loomisel ja optimeerimisel,” kinnitab Bibelhausen. Sama kehtib ka elektrikappide ehitamise pakkumiste kohta, mille jaoks Weidmüller pakub järjepidevalt kooskõlastatud lahendusi, võttes loomeprotsessist tervikliku ülevaate.
Investeeringud uutesse tehnoloogiatesse
Jätkusuutlikkuse ja kliimaneutraalsuse teemad on pereettevõtte jaoks alati olnud eriti olulised. Elektroonikaspetsialist on seotud nii e-mobiilsuse kui ka uute tõhusate tehnoloogiatega, näiteks CO2-heite vähendamiseks vajalike tehnoloogiatega. Selles kontekstis nähakse näiteks rohelise vesiniku teemal suurt potentsiaali. “AquaVentuse” asutajaliikmena toetab Weidmüller pühendumust sellele tulevasele valdkonnale. See reklaamiliit on seadnud endale ülesandeks edendada avamere tuuleenergiast kliima suhtes neutraalse vesiniku tootmise tehnoloogiat otsustavalt. “Kliimasõbralikud lahendused, olgu need siis energiatootmine, tootmine või liikuvus, on meie jaoks nii vastutus kui ka iseenesestmõistetav. Pereettevõttena tegutseva keskmise suurusega ettevõttena anname oma panuse ELi seatud eesmärgi saavutamisse. Saksamaa ja kliimaneutraalsus aastaks 2050 “, kinnitab Berger.
Usaldus 2021. aastaks
Aasta algus muudab Weidmülleri 2021. aastaks optimistlikuks. “Aasta alguses oli meil tellimuste arv väga meeldiv”, vahendab Sombecki. “Eeldame, et eeldusel, et kaupade liikumisele ei ole seatud mingeid piiranguid, jätkub majandus 2021. aastal ja taastub.” Weidmüller on kujundajana liikvel maailma dünaamilisematel turgudel: elektrifitseerimine, automatiseerimine ja digitaliseerimine. “Seda tehes saame tugineda suurepärasele meeskonnale ja olla tulevikuks valmis silmapaistvate, uuenduslike toodete ja lahendustega,” on juhatus veendunud.